Danskernes Navne

Denne navnebase rummer navneoplysninger om danskernes navne – både fornavne, mellemnavne og efternavne. Basen består af samtlige enkeltnavne der bæres af de 6,5 millioner personer der var registreret i Det Centrale Personregister 1. januar 2005 - både de nulevende og dem som er døde siden 1967 hvor CPR blev oprettet.

Alle navnene er samlet i tabeller fordelt på køn, årstal og geografisk område. Det gør det muligt at følge navnenes udvikling og se de mest populære navne på landsplan eller regionalt. Navnebasen er udviklet af navneforskere ved Københavns Universitet.Søgning på enkeltnavn


Søgning på del af navn


Resultater pr. side

Søgning på enkeltnavn

Søgning på enkeltnavn bruges når man ønsker at få en oversigt over forekomsten af et bestemt navn. Jokertegn kan ikke bruges, og der tages ikke hensyn til store og små bogstaver.

Søgning på del af navn

Søgning på på del af navn bruges når man ønsker at søge på en del af et navn. Der tages ikke hensyn til store og små bogstaver.
Der kan og bør benyttes ? og *:
  • ?-tegnet matcher ét vilkårligt tegn, fx Ben?e. Søgningen resulterer i navne som Bente og Bende m.fl. En søgning på Bent? derimod resulterer i navne som Bent, Bente og Bentz. Der kan i en søgning bruges flere spørgsmålstegn, fx Be??e. Søgningen resulterer i navne som Beate, Bejse, Bente m.fl.
    Sættes ?-tegnet i slutningen, accepteres det dog at intet tegn matcher. Søgning på Ann? resulterer i bl.a. Ann og Anna.
  • *-tegnet angiver 0 eller flere vilkårlige tegn. En søgning på Ben* resulterer i navne som Bent, Bente, Bentz og Benedikte, og en søgning på Be*n resulterer i navne som Bechmann og Benjamin. Søgninger der begynder med * (*sen) kan tage op til 10 sek.

Siden er besøgt 1466819 gange.